Bufo Alvarius: een zoektocht naar verbinding (Dutch)

inner power

Bufo Alvarius: een zoektocht naar verbinding (Dutch)

Door gastauteur: *De anonieme reiziger*

Een lange zoektocht naar willen begrijpen en verklaren waarom ik ‘ik’ ben en waarom ik dingen meemaak zoals ik ze meemaak. Grip krijgen op mijn leven en niet meer bang willen zijn, vooral bang voor mezelf en om volledig mezelf te kunnen en mogen zijn. Een terugkerende intense angst die keer op keer opduikt in mijn leven. Een patroon die zo nu en dan ineens weer de overhand neemt, met behoorlijke gevolgen van dien. Nachtmerries, stress, migraine aanvallen, vermoeidheid, onrust en onzekerheid zorgen samen voor weinig balans, energie en vertrouwen. Inmiddels ben ik bewust van mijn eigen terugkerende patroon, maar hoe kan ik deze omvormen tot een werkbare energie en situatie, die mij samen kansen geven en weer verder op weg helpen?

De eerste ontmoeting met mijn potentie

Als een echte wetenschapper kan ik alles rationeel aanpakken, terwijl mijn intuïtie en gevoelens er ook zijn en net zo goed aandacht vragen en meedoen. Vaak voelt het als een contrast: mijn hoofd gaat eindeloos door en vindt er van alles van, terwijl ik ook andere impulsen heb die mij iets te vertellen hebben en iets duidelijk proberen te maken. Een zachte maar soms ook zeker geen vriendelijk signaal vanuit mijn buik of hart spreekt vaak, maar toch versta ik het niet helemaal en weet ik niet goed wat ik hiermee kan. Alsof ik mijn eigen taal niet helemaal begrijp. Ik miste een verbinding, mijn eigen verbinding. Het voelde alsof ik alles heel goed kon overzien, observeren, analyseren en vastleggen, en hiermee bijna bij de essentie kon komen maar toch nèt niet helemaal. Er ontbrak ‘iets’, wat dat ook precies mocht zijn. 

Twee jaar geleden kwam ik tijdens een San Pedro reis in aanraking met dit ‘iets’. San Pedro is een plant medicijn uit het Andesgebergte dat wordt ingezet voor persoonlijke transformatie. Tijdens een reis kunnen onder andere trauma’s, angsten, blokkades aan het licht komen. In mijn reis zag ik een grote kristal, een bijna transparante diamant midden in een zaal met alleen maar spiegelwanden. Ik kon de kracht van de diamant voelen, zowel ruw als heel fijn, en ook kon ik goed de helderheid en kleuren zien schitteren door aanwezigheid van alle spiegels. Dichterbij komen en in contact komen met de diamant lukte alleen niet. Ik kon de diamant en niet aanraken en ik voelde een letterlijke drempel. Hierbij kwamen veel frustraties, doodsangsten en daarmee ook veel paniek los. 

 

"Ineens was het daar: een heel nieuw gevoel en ervaring. Het zoeken verdween, het denken stopte..."

 

Inzichten van alle kanten 

De voor mij zo vertrouwde doodsangsten, waar zal ik beginnen? Een grote angst heeft in mijn leven een grote rol en deze komt meestal s ‘nachts tot uiting, in levensechte nachtmerries. Een angst die jarenlang door mij werd onderzocht, want waar kwam dit toch vandaan? Via de reguliere en alternatieve weg zocht ik hulp en zo werd ik steeds bekender met mijn eigen angst(en). Elke ervaring gaf mij steeds weer een beetje inzicht, maar toch kon ik nog niet de de angst omarmen van het terugkerende intense patroon en de echte onderlinge verbinding maken met mijn hoofd, hart en buik. Onderzoek en sessies volgden met een neuroloog, psycholoog, fysiotherapeut, regressie-reïncarnatietherapeut, medium, sjamanen, acupuncturist en een shiatsu-therapeut. In deze gehele periode heb ik daarnaast plant medicijnen ingezet voor verdiepend zelfonderzoek: drie keer Ayahuasca en één keer San Pedro. Allemaal om tot mijn diepste kern te komen, en vooral mijn hoofd even niet de overhand te laten nemen en andere uitingen ruimte te geven. Een zoektocht naar het in contact komen met blokkades, dé grote angst en het belemmerende gevoel daarbij. Aangemoedigd door een innerlijk weten dat hierachter meer ruimte en mogelijkheden zijn om mij verder te kunnen ontwikkelen en talenten tot bloei te laten komen.  

Een paar maanden geleden was daar het patroon van doodsangst weer, volop aanwezig. Hier schrok ik zo van omdat dit een half jaar niet heel aanwezig was geweest. Ik besefte dat ik hier echt weer mee aan de slag moest. Het voelde als ‘moest’ omdat het patroon blijft terugkomen en mij belemmert om mijn passies, ambities en dromen te volgen. Met Nick heb ik hier veel over gedeeld. Voor ik het wist zat ik na een tip van Nick bij een coach, een man die onder andere EMDR-sessies aanbiedt. Bij de intake voelde ik ineens dat ik bij hem moest zijn voor iets heel anders, namelijk voor Bufo Alvarius. De Coloradopad (Bufo alvarius, ‘Bufo’’) komt uit de Sonorawoestijn in Mexico en de Verenigde Staten en is een pad die gif met psychoactieve eigenschappen uitscheidt, namelijk 5meo-DMT. Het verdampen en inademen van deze 5meo-DMT maken een innerlijke reis mogelijk waarin realisatie, ontwaking, liefde, licht en eenheidsbewustzijn ervaren kunnen worden. Met deze staat van bewustzijn kan je essentie tevoorschijn komen. Ik had hier nog nooit van gehoord maar het voelde goed, en ik ging ervoor.

 

Thuiskomen in jezelf 

Een beetje spannend vond ik het wel om iets totaal onbekends te proberen. Na het inademen van de 5meo-DMT ging het snel. Ineens was het daar: een heel nieuw gevoel en ervaring. Het zoeken verdween, het denken stopte. In plaats van weerstand, het worstelen en vechten met mijn ego en angsten die mij zo bekend zijn in het dagelijks leven en tijdens eerdere Ayahuasca-reizen, bouwde zich een steeds lichter en een puur gevoel op van eenheid, zachtheid en harmonie. Een doorleving van mijn essentie en het volledig zijn. Een oceaan aan licht en kracht die eerst door golvende vervelende gevoelens ging, namelijk een gevoel van intense doorleving van je ziek voelen omdat je zoveel tegen- en binnenhoudt en er iets uit wil terwijl je dit niet toelaat. Dit stroomde door en ging over in fijne en zachte gevoelens van niets en toch weer naar iets. Zoveel liefde en (zelf)vertrouwen en volledige ontspanning: alles mag er zijn, en is er al. Het gevoel van een volledige belichaming, thuiskomen in jezelf, was totaal nieuw voor mij. Het voelde alsof ik heel andere zintuigen had en alles anders zag en voelde. Ik kon mezelf en daarmee ook het alomvattende aankijken, omarmen en dit tegelijk ook zijn. Een pure kracht kwam in mij vrij en ik voelde mij heel vrij. Wauw, wat een bijzondere ervaring! 

 

inner power
Photo by Jack Millard on Unsplash

 

De kristalvormige steen, een diamant, waarmee ik niet in contact kon komen tijdens de eerder genoemde San Pedro reis past hier mooi bij als metafoor. Voor mij staat de diamant/een kristal voor de potentie van jou zelf en het leven: de helderheid, kleuren en verschillende facetten van de diamant die op zoveel manieren schitteren, het is maar net hoe je ernaar kijkt en hoeveel licht je erop schijnt. Ik ging met de Bufo rechtstreeks naar de kern van de kristal: ik kon in de kristal en ik wás de kristal met alle facetten en mogelijkheden. Het voelde alsof ik voor het eerst volledig mijn essentie durfde aan te kijken en daarmee de drempel van belemmering en angsten niet alleen over ging, maar ook de essentie helemaal belichaamde en daarmee ook mijn eigen potentie voelde. Dit gaf mij een enorme boost van kracht, moed, rust en een vertrouwen in mezelf en de wereld om mij heen. Een ervaring die ik nog niet eerder zo heb mogen ervaren en mij andere gevoelens en een andere kijk op de wereld heeft gebracht. 

 

Grote verrassing

Wat een verrassing, een cadeau aan mezelf! Een gewaarwording die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. En daar zit het hem nou precies in, het ‘bedenken’ met mijn hoofd. Mijn lichaam, mijn hart en buik (intuïtie) hebben ook zoveel te vertellen op heel verschillende niveaus. Een innerlijk weten. Het in contact komen met deze niveaus en de ruimte en het gevoel van vrijheid die zijn ontstaan maakt dat ik anders kijk naar de processen en het transformatiewerk die er nog zijn om aan te werken. Expressie geven aan mijn angsten, behoeften, verlangens en wensen, maar ook het verder ontwikkelen van mijn talenten en passies en de nieuwe inzichten. Deze processen gaan gewoon door en zijn (tot op heden) niet zomaar op magische wijze verdwenen. Ik geloof dat ik het oude bekende belemmerende patroon steeds beter kan leren kennen, en daarmee misschien zelfs wel kan doorbreken door het te transformeren. Ook geloof ik dat zich daarna een volgende verdieping van het al bestaande proces of een nieuw ‘projecten zich aandient om verder te kunnen groeien en nog meer vanuit jouw essentie en potentie te kunnen leven.

Inmiddels is het drie maanden later. De nachtelijke onrust, nachtmerries en intense angsten zijn verminderd. Ik ben veel meer bezig met creativiteit, spiritualiteit en zingeving. Ook ervaar ik meer rust en een bijzonder vertrouwen, een oervertrouwen, doordat ik meer in verbinding ben met mijn buik/intuïtie, hart en essentie. Dit nieuwe oervertrouwen geeft mij de helderheid, energie en enthousiasme om mijn eigen pad te bewandelen, mijn talenten te ontwikkelen en keuzes te maken die bij mij passen. De potentie van het leven - de helderheid, kleuren en verschillende facetten van de diamant die op zoveel manieren verdubbelden in de spiegels, het is maar net hoe je ernaar kijkt - geeft mij vaak een glimlach. Er is zoveel mogelijk en er is genoeg te ontdekken. Als laatste wil ik dit nog met je delen: ont-dek je eigen mogelijkheden en ontwikkeling, ook jij mag alles voelen, aanschouwen en jouw creativiteit en levenenergie laten stromen zodat je verder tot bloei kunt komen. Leef jouw eigen potentie, laat je verrassen!

 

2 thoughts on “Bufo Alvarius: een zoektocht naar verbinding (Dutch)

Leave a Reply

Your email address will not be published.